Reflexologie
Reflexen zijn zones onder de voet die een verbinding hebben met lichaamsdelen of organen elders in het lichaam. Door prikkeling reageert het reflex maar ook het betreffende lichaamsdeel/orgaan. Het is te vergelijken met een controlesysteem. Reflexen die bij het aandrukken pijn doen, geven aan dat het ermee verbonden orgaan of lichaamsdeel moeite heeft met het functioneren vanwege een energieprobleem. Als een lichaamsdeel en/of orgaan geen of te weinig energie heeft om te functioneren ontstaan er (vage) klachten. Uiteindelijk kan zelfs het orgaan en/of lichaamsdeel problemen geven.

Door deze punten te prikkelen zal het lichaam van nature zelf herstellen, dankzij het zelf herstellend vermogen. Hier dient dan wel voldoende energie voor aanwezig te zijn. Soms redt je lichaam dat niet zelf. Hiervoor kan voetreflexmassage ondersteunend werken.

Voetreflex is voor alle doelgroepen. Het is niet alleen voor mensen met klachten, maar het werkt ook goed voor een ontspannen geest.

Klachten kunnen verminderen of helemaal verdwijnen.
Denk bijvoorbeeld aan:
– Maag en darmklachten
– Hyperventilatie
– Winterdepressie
– Blaasontsteking
– Hernia
– COPD
– Onrust/ vermoeidheid
– Reflux
– Ziekte van Crohn
– Suikerziekte
– Stress
– Fybromyalgie
– Jicht

Behandelplan: 

Om klachten te verhelpen zijn meerdere behandelingen nodig.

  • Intake + volledige behandeling
  • 2de behandeling  worden alle punten onder de voeten nogmaals meegenomen
  •  In de klachtenbehandeling worden de punten meegenomen die in de eerste 2 behandelingen zijn gevonden

Na 8 tot 10 behandeling is het resultaat bereikt.


Praktijk Balance and Energy is gevestigd in Wervershoof. Er is genoeg parkeergelegenheid in de wijk. De praktijk is goed bereikbaar vanuit Venhuizen, Zwaagdijk, Hoogkarspel , Medemblik, Andijk, Bovenkarspel, Grootebroek, Zwaag, Hauwert, Oosterblokker, Onderdijk, Berkhout, Twisk, Opperdoes, Venhuizen, Hem, Hoorn, Wognum.

Informatie op deze website wordt enkel weergegeven als vrijblijvende informatie en zijn geen vervanging voor een geneeskundige behandeling. Raadpleeg zo nodig arts of specialist voor alles wat met uw gezondheid te maken heeft. De eigenaar van deze website kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de juistheid van of om welk ander kenmerk van de verstrekte informatie, noch voor het gebruik ervan.