Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale bokaaltjes vacuüm op de huid worden aangebracht.

De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft.

Het is nog bijzonder te weten dat na een cupping op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot diep paars. De resterende rode/paarse plek is verder alleen een cosmetisch verschijnsel. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

Cupping werkt zeer ontspannend en geeft verlichting bij:
– Fibromyalgieklachten
– Chronische pijnklachten zoals stress en overbelasting
– Hoofdpijn, migraine en duizeligheid

Cupping is verder aan te raden bij:
Voor ieder die last heeft van bijvoorbeeld rugpijn, onder rugpijn, nekpijn, schouder klachten, migraine, hoofdpijn, verklevingen, pijn in spieren en gewrichten, cellulitis enz. Het is een zeer effectieve massage.


Praktijk Balance and Energy is gevestigd in Wervershoof. Er is genoeg parkeergelegenheid in de wijk. De praktijk is goed bereikbaar vanuit Andijk, Hoorn, Hauwert, Zwaag, Onderdijk, Zwaagdijk, Medemblik, Grootebroek, Bovenkarspel, Wognum, Hoogkarspel, Oosterblokker, Berkhout, Twisk,  Venhuizen, Enkhuizen, Hem, Opperdoes .

Informatie op deze website wordt enkel weergegeven als vrijblijvende informatie en zijn geen vervanging voor een geneeskundige behandeling. Raadpleeg zo nodig arts of specialist voor alles wat met uw gezondheid te maken heeft. De eigenaar van deze website kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de juistheid van of om welk ander kenmerk van de verstrekte informatie, noch voor het gebruik ervan.